Widzieliście dziś TVN Turbo o rdzewiejącej O2FL?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Zamieszczone przez marte
    Kupując tanio kupujesz bubla....
    powiedz to właścicielom maybacha lub s-klasy co w serwisie ciągle siedzą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• marte
      Rider
      • 2007
      • 259

Zamieszczone przez djczas
      Zamieszczone przez marte
      Kupując tanio kupujesz bubla....
      powiedz to właścicielom maybacha lub s-klasy co w serwisie ciągle siedzą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Może nie porównujmy tych marek...bo to tak jak strzelanie do muchy z armaty.

Komentarz

• Jac_ek
        RS
        • 2009
        • 1733

Zamieszczone przez marte
        Ale już od dłuższego czasu wiem, że skoda to ZŁO. Kupując tanio kupujesz bubla
        patrząc na rynek samochodów w PL, to samochodów za ponad 100.000 PLN nie nazywał bym tanimi... no ale jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• marte
          Rider
          • 2007
          • 259

Zamieszczone przez Jac_ek
          Zamieszczone przez marte
          patrząc na rynek samochodów w PL, to samochodów za ponad 100.000 PLN nie nazywał bym tanimi... no ale jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
          W Polsce skody powyżej 100.000 ? Dobre. Ciekawe gdzie jeżdzą te wszystkie RS-y bo spotkanie takiego u nas graniczy z cudem. Ciekawe skąd biorą się te tematy o obiżkach promocjach i autach po 49 tyś. ? Skoda jest autem dla plebsu i tyle nie ma się co oszukiwać. Kowalski wchodząć do salonu nawet nie dopuszcza do myśli, że mógłby kupić RS-a albo L&K .
          Temat w złą stronę poszedł....

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

hmm ale rdza ta sama i problemy zpodejściem do klienta podobne tyle że tam klient przychodzi odrazu z prawnikiem a tu do tvn

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez marte
              Zamieszczone przez marte
              W Polsce skody powyżej 100.000 ? Dobre. Ciekawe gdzie jeżdzą te wszystkie RS-y bo spotkanie takiego u nas graniczy z cudem. Ciekawe skąd biorą się te tematy o obiżkach promocjach i autach po 49 tyś. ? Skoda jest autem dla plebsu i tyle nie ma się co oszukiwać. Kowalski wchodząć do salonu nawet nie dopuszcza do myśli, że mógłby kupić RS-a albo L&K .
              lol jakbym czytał komentarz z wp albo onetu
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez marte
                Skoda jest autem dla plebsu i tyle nie ma się co oszukiwać. Kowalski wchodząć do salonu nawet nie dopuszcza do myśli, że mógłby kupić RS-a albo L&K .
                taaa... a jak nazwiesz takie pojazdy, jak na przykład Dacia, Fiat Panda?
                Można powiedzieć, że większość aut to auta dla plebsu, bo kosztują poniżej 100k pln? Jakie jest kryterium auta dla plebsu i auta nie dla plebsu? Skoda Superb to też auto dla plebsu, bo to skoda przecież
                Kurcze - a juz miałem kupić Ale w takim razie to kupię teraz coś z francuszczyzny... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Darekgda
                  Rider
                  • 2010
                  • 611

Zamieszczone przez macluke
                  Skoda Superb to też auto dla plebsu, bo to skoda przecież
                  Kurcze - a juz miałem kupić Ale w takim razie to kupię teraz coś z francuszczyzny...
                  czyli dla ...kloszardów :szeroki_usmiech

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

Zamieszczone przez DAREKGDA
                    czyli dla ...kloszardów :szeroki_usmiech

a taki volkswagen... to jest typowy, jak nazwa wskazuje, pojazd dla plebsu

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

Zamieszczone przez marte
                      Skoda jest autem dla plebsu i tyle nie ma się co oszukiwać.
                      no życzył bym sobie żeby plebs w PL jeździł skodami, ale tak niestety nie jest, najdroższa O2FL w cenniku to chyba 107400, do tego można wziąć , ksenony, nawigację, skórę, i jeszcze parę dodatków i masz ponad 130.000, RS wyjdzie jeszcze drożej... ale lakier - nie różni się niczym od tego w najtańszej wersji wyposażenia.

Poza tym Skoda to więcej niż octavia, to też Superb 3.6 4x4, ale to też plebs kupuje, bo to taka firma,

Samochód dlA Plebsu (SAP) - robiony na odpadach z samochodu dla ludu VW :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

Kurczę jeżdżę autem dla plebsu lecę wyskoczyć przez okno, że nie kupiłem 20letniego bmw bo wtedy mógłbym się lansować..... Imo chyba i tak awansowałem bo to moje pierwsze nowe auto, wcześniej były używki. Ciekawe kim wtedy byłem?

Wracając do normalnej rozmowy. Te obdarte kołpaki to rzeczywiście mega lol. Niestety to tak już jest, jak kupujesz auto to diler całuje cię po tyłku, a jak po zakupie wracasz z reklamacją to dostajesz kopa. Dlatego przy odbieraniu swojego egzemplarza trzeba bacznie patrzeć na każdy szczegół i wykłócać się o każdy babol bo jak odbierzesz autko z defektem to już później mają cię w 4 literach.

I nie ma sentymentu, że pan Czesio przypadkiem śrubokrętem zahaczył i tylko 5cm lakierowali. Jak za rok zła szpachla by odpadła to by było na właściciela auta i nie ma zmiłuj.

Komentarz

• janek11
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 150

Zamieszczone przez loyd
                          Zamieszczone przez janek11
                          Musi iść do sądu powszechnego (gospodarczego
                          Jakby był konsumentem też by szedł do sądu powszechnego tyle, że wydziału cywilnego .....
                          Nie do końca - mógłby wcześniej skorzystać z polubownego załatwienia sprawy przy pomocy Sądu Konsumenckiego (stały polubowny sąd przy wojewódzkiej Inspekcji Handlowej). Oczywiście jest to możliwe tylko, jeśli obie strony się na to zgodzą. Jeśli nie - tylko sąd powszechny.

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Życze człowiekowi powodzenia w pozytywnm załatwieniu sprawy. Ale już od dłuższego czasu wiem, że skoda to ZŁO. Kupując tanio kupujesz bubla....[/quote]

Skoro skoda to zło to kup sobie passata i wtedy bedzie cacy :szeroki_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• macluke
                              Elegance
                              • 2010
                              • 875

w każdym razie ciekaw jestem, jaki będzie finał tej sprawy.

Komentarz

• AdamB
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 8030
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez marte
                                Życze człowiekowi powodzenia w pozytywnm załatwieniu sprawy. Ale już od dłuższego czasu wiem, że skoda to ZŁO. Kupując tanio kupujesz bubla....
                                Nie masz racji, ponieważ OII czy OIIFL nie są tanimi autami w swojej klasie. OIIFL jest droższa nawet od VW Golfa VI czy Jetty.

Przypuszczam, ze nasz problemy z autem, ale to nie znaczy że wszyscy mają ze swoimi OII problemy. :wink:
                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Psycho Dad
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 629

Zamieszczone przez LUKI
                                  Zamieszczone przez djczas
                                  Psycho Dad, jeszcze do tego jest to wersja jak dobrze widziałem mint czyli auto do tyrania dla przedstawiciela
                                  ale koleś nie wyglądał na przedstawiciela

poza tym w mojej poprzedniej firmie repy jeżdżą ambiente/elegance
                                  Ja mam ambiente z kratą, mam odpryski lakieru i zryty chrom od kamyków, wiem jak powstały i nie lece z tego powodu do TVN
                                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

Zamieszczone przez piramida
                                    Życze człowiekowi powodzenia w pozytywnm załatwieniu sprawy. Ale już od dłuższego czasu wiem, że skoda to ZŁO. Kupując tanio kupujesz bubla....

Skoro skoda to zło to kup sobie passata i wtedy bedzie cacy :szeroki_usmiech[/quote]

W kombi i w tedei .... :wink:

Komentarz

• marte
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 259

Zamieszczone przez marte
                                      Skoda jest autem dla plebsu i tyle nie ma się co oszukiwać.
                                      no życzył bym sobie żeby plebs w PL jeździł skodami, ale tak niestety nie jest, najdroższa O2FL w cenniku to chyba 107400, do tego można wziąć , ksenony, nawigację, skórę, i jeszcze parę dodatków i masz ponad 130.000, RS wyjdzie jeszcze drożej... ale lakier - nie różni się niczym od tego w najtańszej wersji wyposażenia.

Poza tym Skoda to więcej niż octavia, to też Superb 3.6 4x4, ale to też plebs kupuje, bo to taka firma,

Samochód dlA Plebsu (SAP) - robiony na odpadach z samochodu dla ludu VW :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                      A ile takich aut z full wypasem jeździ w Polsce? Większość to Mint albo Ambiente. Najtańsze w sprzedaży pomijając Classic o ile jeszcze jest...
                                      Są marginalne przypadki, że ludzie kupując skode uważają, że stają się kimś lepszym, a to wcale nie jest prawda. Gdyby nie chory system w naszym kraju i rządowe złodziejstwo na każdym kroku (tu ukraść tam ukraść byle by się Polak nie dorobił) to skoda jest autem dla plebsu. Ludzie ile już tutaj było tematów czy 52tyś. za OII to dobra cena itp. itd. Napewno są to auta z tego przedziału cenowego który podałeś. Cennik cennikiem a rzeczywistość jest inna....

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

a co ma do rzeczy taniość (?!) samochodu, do tego, że rdzewieje, bo jakoś nie mogę się odnaleźć, brandzlowanie się tu tym, że skoda to tania marka chyba nie ma nic wspólnego z tematem, wszystko jedno czy to classic czy L&K, może ktoś mi podać jakikolwiek związek?
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• neoXs
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 555

Czuję się jakbym czytał wypociny w komentarzach na onecie O_O

No nic jestem plebsem i jestem z tego powodu szczęśliwy w takim razie ^^ To teraz proszę mi podać definicję ludzi, którzy kupują używki np. do 15tys zł i takich, którzy potrzebują autka np. do 6tys. Jestem ciekaw jak ich nazwiesz ;]

Są marginalne przypadki, że ludzie kupując skode uważają, że stają się kimś lepszym, a to wcale nie jest prawda.
                                          Póki co, to Ty chyba kipisz fajnością i lansem :>

Btw. Zrobił się niezły offtop z rdzewiejącej Octavii na TVN Turbo na to, że każdy kto kupuje Skodę to plebs. Omg :roll:

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9935
                                            • Ford

Chyba powinienem się cieszyć, że już nie jeżdzę autem dla plebsu... dzięki marte :diabelski_usmiech
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jac_ek
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 1733

Zamieszczone przez neoXs
                                              Btw. Zrobił się niezły offtop z rdzewiejącej Octavii na TVN Turbo na to, że każdy kto kupuje Skodę to plebs. Omg
                                              wystarczy nie karmić trolla ;-)

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez neoXs
                                                Póki co, to Ty chyba kipisz fajnością i lansem :>
                                                nie, no, w dobrym tonie jest trochę popluć, na samochód, który się ma, sam szczerze mówiąc czasem temu ulegam :lol:
                                                to jest takie luzackie i w ogóle fajne

[ Dodano: Sro 15 Gru, 10 11:06 ]
                                                Zamieszczone przez neoXs
                                                Btw. Zrobił się niezły offtop z rdzewiejącej Octavii na TVN Turbo na to, że każdy kto kupuje Skodę to plebs. Omg
                                                z naszego gadania na temat rdzewiejącej Skody nie wyniknie absolutnie nic, pozostaje tylko czekać na jakieś dalsze info, którego możemy się... nie doczekać
                                                saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Big Wojtek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 440
                                                  • Hyundai

No jednak muszę nakarmić Trolla, to silniejsze ode mnie

marte zdajemy sobie sprawę, że Skoda to nie jest samochód dla milionerów, ale po co obrażać ludzi?

Napisz jeszcze, że Skodą jeżdżą murzyni, żydzi, cykliści , masoni i będziemy mieli pełny obraz stanu Twojego umysłu.

Klasyfikujesz ludzi tylko po samochodach czy jeszcze po czymś innym? Jaki kto ma odkurzacz, telewizor? Żenada

Jeden mój kumpel jest pracownikiem fizycznym i kupił nową Octavię, a inny ma małą (dobrze prosperującą) firmę a jeździ astrą I. Po prostu odkłada na rozwój firmy. O czym to świadczy? Tylko o tym, że ludzie mają różne priorytety

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

Zamieszczone przez szkoda
                                                    z naszego gadania na temat rdzewiejącej Skody nie wyniknie absolutnie nic
                                                    jak zwykle zresztą... :szeroki_usmiech
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...